Soort kinderopvang

Kinderdagverblijf De Kikkertjes is een kleinschalig kinderdagverblijf, wij bieden opvang aan maximaal 43 kinderen per dag in de leeftijd van nul tot vier jaar. De kinderen worden verdeeld over drie groepen:

  • De Kikkervisjes van 0 tot minimaal 12 maanden tot max. 20 maanden.     Max. 12 baby's per dag met 3 leidsters
  • De Waterlelies van 12 tot minimaal 26 maanden tot max. 34 maanden.    Max. 15 dreumesen per dag met 3 leidsters
  • De Vlinders van ca. 26 maanden tot 48 maanden.                                                Max. 16 peuters per dag met 2 leidsters

Het aantal leidsters per groep is conform het convenant kinderopvang.

Wij werken met horizontale (leeftijds)groepen, zodat de kinderen opgroeien met hun eigen leeftijdsgenootjes. Elke groepsruimte, activiteit of speelgoed is goed afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Elk kind is uniek en ontwikkeld zich op haar eigen tempo. Sommige kinderen zijn snel toe aan nieuwe uitdagingen, andere hebben wat meer tijd nodig.

De Kikkertjes vindt het belangrijk om naar de behoeften van élk kind te kijken. Ook vinden wij het belangrijk de kinderen te motiveren en stimuleren in de ontwikkeling en ze daar zoveel mogelijk bij in hun waarde te laten. Met dit alles proberen we een gemoedelijke en huiselijke sfeer te creëren. Structuur en consequent zijn is erg belangrijk voor kinderen, het geeft hen duidelijkheid, vertrouwen en biedt veiligheid.

Er heerst een intieme sfeer en door de individuele begeleiding krijgen de kinderen veel persoonlijke aandacht waardoor de kinderen zich snel thuis voelen bij ons.
De leidsters op de groepen zijn gediplomeerd en hebben veel ervaring met de leeftijd van de kinderen op de groep. Elke leidster heeft een aantal "mentorkindjes" onder haar hoede. Zij houdt haar kindjes extra in de gaten, doet observaties en plant ouder gesprekken in. Daarnaast werken wij ook met stagiaires, zij zijn leidster in opleiding (veelal de opleiding SPW). 

De Kikkertjes biedt gevarieerde dagprogramma’s aan, wat inhoudt dat verschillende activiteiten worden afgestemd op de seizoenen, feesten en feestdagen en diverse zelfgekozen thema’s .

De groepen houden ongeveer het zelfde dagritme aan. Een dagritme biedt de kinderen houvast en geeft ze een vertrouwd en veilig gevoel. Uiteraard volgen baby’s hun eigen ritme betreffende eten, drinken en slapen volgens de richtlijnen die u als ouder aangeeft.